Σαντορίνη: Το νήσί που ονειρεύεσαι

Η Σαντορίνη είναι ένα απο τα πιο όμορφα νησιά της Ελλάδας και θα τολμήσω να πω ολόκληρου του κόσμου .Η ιστορία της Σαντορίνης έχει να κάνει περισσότερο με την μεγάλη έκρηξη του ηφαιστείου το 1625 π.Χ που προκάλεσε καταστροφές στο νησί και του μινωικού πολιτισμού αφού η λάβα έφτασε μέχρι την Κρήτη . Είναι γνωστή επίσης ο μύθος για τη χαμένη Ατλαντίδα ο οποίος αφορά το νησί . Το ηλιοβασίλεμα είναι το κυρίαρχο αξιοθέατο καθώς είναι εκπληκτικό και ιδιαίτερα από το Φηροστεφάνι .

Τα σπίτια είναι νησιώτικης μορφής όπως και η θέα από τα περισσότερα είναι μαγευτική . Η Σαντορίνη είναι πολύ μεγάλο νησί για αυτό το λόγο θα πρέπει να νοικιάσεις αμάξι για να μπορέσεις να το γυρίσεις με ευκολία όσο περισσότερο μπορείς και να μην ταλαιπωρηθείς που δεν είναι αυτό το ζητούμενο .Το ζητούμενο είναι να μαγευτείς και να αράξεις κοιτάζοντας την τρομερή θέα που πραγματικά σε μαγεύει , να γευθείς παραδοσιακά φαγητά και ποτά , και να ξεκουραστείς , και να διασκεδάσεις με την ψυχή σου με όποιο τρόπο διαλέξεις γιατί δεν εγκρίνεται μόνο στους λάτρεις των διασκεδάσεων αλλά και σε ζευγάρια .

Μουσείο κρασιού..μμμμ κάτι μου έλεγε οτι δε θα είχα ξαναδει κάτι τέτοιο …Δε θυμάμαι να έχω ξαναδει ένα μουσείο κρασιού στην Ελλάδα ..Αναρωτιέμαι ,υπάρχει ??Πάντως στη Σαντορίνη υπάρχει και είναι του Κουτσογιαννόπουλου .Το μουσείο αυτό είναι 8 μέτρα κάτω απο τη γη και αναδεικνύει την ιστορία του κρασιού με τη βοήθεια αναπαραστάσεων με κέρινα ομοιώματα .Παίρνεις ένα gadget σαν walkie talkie και πατάς τον αριθμό του εκθέματος για να ακούσεις την περιγραφή του. Έπειτα σε περιμένει η δοκιμή 3 διαφορετικών κρασιών .Ο καμαρίτης , ένα γλυκό κρασί μου άρεσε πάρα πολύ .Είναι παραγωγής του Κουτσογιαννόπουλου και αγοράζεται μόνο απο το μουσείο . Όποιος πάει Σαντορίνη θα ήταν κρίμα να χάσει τέτοια εμπειρία .(6 ευρώ η είσοδος )

Μες στου Αιγαίου , αιγαίου τα νερααα αγγέλοι φτερουγίζουν …

Τώρα καταλαβαίνω τι θα πει Ελλάδα ….Η ομορφιά , η αλμύρα της θάλασσας ,ο καταγάλανος ουρανός , η παράδοση , το χαμόγελο , η χαρά . Η Ελλάδα έχει ομορφιές που θα ζήλευε κάθε χώρα … Η σημερινή μέρα περιλάμβανε μπάνιο στις ωραίες παραλίες Περίσσα και Περίβολο. Το ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης είναι κάτι αξιοζήλευτο .Όποιος πάει Σαντορίνη και δεν κάτσει να το απολαύσει χάνει κάθε ομορφιά της Σαντορίνης …Και επειδή διάβασα κάπου ότι το καλύτερο ηλιοβασίλεμα είναι στο Φηροστεφάνι και στο Ημεροβίγλι πήγαμε στο Φηροστεφάνι και το απολαύσαμε πίνοντας καφέ ..Είναι κάτι πραγματικά ωραίο .Έχει γίνει γεγονός πλέον ..Οι τουρίστες κάνουν ουρά για να το απολαύσουν .

Δε θα βαρεθώ ποτέ να λέω πόσο όμορφη είναι η Σαντορίνη . Εκείνη τη μέρα προσπαθούσαμε να ανακαλύψουμε καινούρια μέρη που είναι χωμένα και δεν τα ξέρει ο πολύς κόσμος .Βρήκαμε λοιπόν την παραλία έρως Eros Beach η οποία είναι στο δρόμο προς Βλυχάδα και ήταν τόσο όμορφη . Ό,τι πρέπει για ερωτευμένους και ζευγάρια . Μέτα απο εκεί πήγαμε στην Οία η οποία είναι στην άλλη άκρη της Σαντορίνης και πραγματικά απολαύσαμε το ηλιοβασίλεμα .

Είναι ένα απλό ηλιοβασίλεμα ??Δεν ξέρω …Είναι τόσο πολυσυζητημένο που αυτό το έκανε διάσημο ??Δεν ξέρω .Αυτό που ξέρω είναι οτι τα πλακόστρωτα δρομάκια, τα ωραία χρώματα , οι ζεστοί άνθρωποι , τα γραφικά σπίτια σε συνδυασμό με το καταγάλανο ουρανό , τη μείξη κόκκινου κίτρινου ,πορτοκαλί και μοβ που τρεμοπαίζουν και ζωγραφίζουν τον ουρανό είναι το πιο μαγευτικό πράγμα που έχω νιώσει ..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s